» » » Yeni Yorum Sistemimiz ve Kullanımı!


Merhaba, Magazinee takipçileri! Blogumuza birkaç saat önce yeni yorum sistemimizi ekledik. Disqus isimli siteden alınma kullanışlı bir tartışma eklentisi. Yeni yorum sisteminin daha faydalı olacağını düşünüyoruz. Blogger'ın kendine ait yorum sisteminden farklı olarak birçok avantajı bulunuyor. Şimdi bu sistemi nasıl kullanacağınızı anlatıyorum.


Önemli Not: Ben de yorum sistemini yeni yeni keşfediyorum. Üye olmadan da yorum yapma seçeneğini aktifleştirdim. Artık anonim olarak yorum atabilirsiniz.




Yorum sisteminin görüntüsü böyle.Sade bir arkaplana sahip.Yorum yapmak için "Bir şeyler yazın..." kutucuğuna tıklıyoruz.


Burada 2 seçeneğiniz var.İster sosyal ağlardaki hesaplarınızla giriş yapabilir ya da Disqus yorum sistemine kayıt olabilirsiniz. Ben Facebook ile giriş yapma düğmesine bastım. Facebook'un penceresi açıldı. Tamam diyerek girişimizi yapıyoruz.


İsminizi, mailinizi ve şifrenizi seçip "Register" diyorsunuz ve kayıt tamamlanıyor. Kayıt işlemi bir defalık, tekrar tekrar kayıt olmanız gerekmeyecek. Facebook ya da Twitter'a girdiğinizde yorum yapma seçeneğiniz aktif olacaktır.


Kayıt işlemi bittikten sonra yorum ekranı geliyor. Resim düğmesinden resim de ekleyebilirsiniz. Daha sonra gönder diyorsunuz.


Yorumumuz yüklendi. Beğendiğiniz veya beğenmediğiniz yorum için oklara tıklayabilirsiniz. Düzenle'den yorumunuzu düzeltebilirsiniz. Yanıtla önceki sistemde de olan bir özellikti. Ayrıca beğendiğiniz bir yorumu sosyal ağlarda paylaşabilirsiniz. Sağ üst'teki yıldıza basarak tartışmayı favoriniz olarak belirtebilirsiniz.


Az önce kayıt olduğumuz Disqus profilini düzenlemek ayar düğmesi mevcut. Ayar Düğmesi'nde profilinizi düzenleyebilir, ayarlara göz atabilir ve çıkış yapabilirsiniz.


Topluluk sekmesine tıkladığımızda Magazinee'deki diğer tartışmalar karşımıza çıkıyor. Ayrıca sağ tarafta Gözde Yorumcular kısmı mevcut.

Disqus'ım sekmesinde ise bildirimler gözükecek. Burada yorumunuz cevaplanırsa bildirim alacaksınız.


Yorumunuzu silmek için yorumunuzun üstüne gelmeniz lazım. Yorumunuzun üstüne gelince Sil ve Uygunsuz olarak işaretle seçeneği çıkıyor. Ayrıca Gizle seçeneği de mevcut.


Facebook veya Twitter'ımı kullanmak istemiyorum, yorum sistemini nasıl kullanırım derseniz, normal yolla kayıt olmak da çok kolay. Disqus'a kayıt olun kısmından İsim, E-Posta ve Parola'yı belirleyip sağındaki ok'a tıkladığımızda kayıt işlemimiz gerçekleşecek.



Sizin de hoşunuza gideceğini düşünüyorum. Eleştirilerinizi, görüşlerinizi konu altından yeni yorum sistemi ile belirtebilirsiniz.

Caner Ünal

Yazarımız hakkında bilgi sahibi olmak isterseniz, Hakkımızda sayfasına geçebilirsiniz.

Sitemize yazar olmak ister misiniz?

«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

1 yorum: