» » » » » » » » » Gelmiş Geçmiş En İyi 5 Dans Filmi!



Gelmiş geçmiş en iyi dans filmleri sizce hangileri? İşte sinema eleştirmenleri, izleyici yorumları ve daha birçok göz önüne alınarak hazırlanan gelmiş geçmiş en iyi dans filmleri:

1. Center Stage
Film oldukça dramatik ve bale dansı üzerine yoğunlaşılmış. Ancak kabul etmeliyiz ki, gerçekten de harika bir film!
Bir sözlük yazarının film hakkındaki yorumu: "Bale üzerine olmasına rağmen dramatik içeriğiyle 'ne balesi ulan' diyenlere dahi kendini izlettirebilen 2000 yapımı Nicholas Hytner filmi."


2. Footloose
Footloose tam anlamıyla tabuları yıkmaya çalışan, dans etme sevdalısı bir gençlik filmi!
Bir sözlük yazarının film hakkındaki yorumu: "Pek çok dans filminde olduğu gibi, gençlik yine dans edememe tehditi altındadir. Gizli provalar yaparlar, olaya karşı olan babası ve yöre halkını ikna etmeye çalışırlar, esas oğlan dans etmeyi beceremeyen uyuz arkadaşına "Kulaklarında ve beyninde ritmi duymaya çaliş" falan der. Bu arada uyuz arkadaş salak gibi görünüyorum kaygısına kapılmadan esas oğlanla dağ bayır dolaşır, coşkulu figürler yaparlar, ayna karşısında, otoparkta dev hoperlörleri olan taşınabilir bir müzik seti eşliğinde deli değdirmiş gibi hoplarlar. Bu arada tabi ki bir kız vardır ve asi sevgilisini bu salak oğlan uğruna bırakacaktır. Sonunda herkes mutlu olur, bütün kasaba çılgınca dans eder."


3. Step Up
Step Up bence aslında herkesin dans edebileceği ile ilgili. Başrolümüz vandalizm yaptığı için bir dans okulunda temizlik elemanı olarak çalıştırılıyor ve bu sayede içindeki dans aşkını da keşfediyor.
Bir sözlük yazarının film hakkındaki yorumu: "Film, dramatik gidişatını o kadar klişelere yaslıyor ki bir sahne gelmeden o sahnede ne olacağını olayların nasıl gelişip noktalanacağını gayet net biçimde tahmin edebiliyorsunuz. Bununla birlikte izlemesi keyifli bir film çünkü karşımızdaki film, aşk, yanlış anlama, fakirlik, fırsatlar gibi bir arada çok tüketilip cılkı çıkmış olan temaları 'dans' çatısı altında birleştiriyor ve son derece başarılı soundtrack çalışması ile kendini kurtarıyor."


4. Dirty Dancing
Gerçekten de hem aşk açısından, hem de dans açısından izlenmesi gereken bir film olduğunu düşünüyorum.
Bir sözlük yazarının film hakkındaki yorumu: "Jennıfer Gray ve Patrıck Swayze'nın başrollerini paylaştığı ve benim en sevdiğim fılm haline gelen film!!! Oldukça romantik ve sevgilisi olmayanları ya da bu konuda anısı olanları fazlasıyla ağlatabilir."


5. Save The Last Dance
Dans ve aşkın renk tanımadığını ispatlayan, romantik ve dans dallarında gerçekten iyi bir film.
Bir sözlük yazarının film hakkındaki yorumu: "Kesinlikle izlenmesi gereken bir film. Beyaz bir kızla zenci bir çocuk arasında geçen olaylar. Kız annesinin ölümünden sonra baleyi bırakmıştır ama çocuk sayesinde yeniden başlar ve istediği akademiye kabul olunur. Soundtrack'i de film kadar güzel. Mutlaka izleyin!"


Unknown

Yazarımız hakkında bilgi sahibi olmak isterseniz, Hakkımızda sayfasına geçebilirsiniz.

Sitemize yazar olmak ister misiniz?

«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply