» » Köşe Yazısı: Umut Işığım


Bunu okuyan herkese sesleniyorum; Şimdi şu anda sadece tek bir bavul ve bir arabayla buradan gitmek ister misin? Düşünsene arabada sadece sen ve düşüncelerinin sesi arkaya da bir müzik koyduk mu en mutlu insan olmaz mıyız? İstediğin zaman yemek yer, istediğin zaman uyur, istediğin zaman müzik dinler ve hiçbir zaman ders çalışmazsın. Kulağa harika geliyor öyle değil mi?
Ama sana küçük bir sır veriyim; bu söylediğim şeyleri bu saçma sapan dünyada yapman pek mümkün değil, belki de imkansız. Neden mi? Senin de harika notlar bekleyen bir ailen var ki bunu yapmak için sürekli ders çalışman gerekir. Sürekli ders çalışmak zorundaysan istediğin zaman müzik dinleyemezsin. Ders çalışırken yorulursun ve kahve içersin, bu sefer de hiç uyuyamazsın ki bu da istediğin zaman uyursun maddesine uymuyor. En sonunda eğer iyi bir üniversite kazanamazsan hayatını mahvedecek olan insanlar var, bu korkuyla yaşayarak ders çalışırsın. Belki fark etmezsin ama ruhun solar. Hayal kurmaktan vazgeçer ve yaratıcılığını öldürürsün. Halbuki içindeki yetenekleri dışarı vursan, içindeki o her biri sana özel renklerle kendi tablonu yaratsan belki de yeni Van Gogh sensin.
Kimsenin seni zincirlemesine izin verme. İçindeki umudu hiçbir zaman kaybetme. Ne zaman çaresiz kalsan, bittiğini düşünsen sarıl o umuda. Evet, belki bahsettiğim hayal hiçbir zaman gerçekleşmeyecek ama o umudun varlığı seni canlı tutar.

Kendini derslerle sınırlama, tablonu yarat ve kendi dünyanın ressamı sen ol....

Unknown

Yazarımız hakkında bilgi sahibi olmak isterseniz, Hakkımızda sayfasına geçebilirsiniz.

Sitemize yazar olmak ister misiniz?

«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

10 yorum:

  1. bu malca şeyleri kim yazıyor ? :D yazan da zaten psikolog bize ders verecek yalnız gelecek van gogh bizmişiz :DDD sen bunu yazana kadar ölmüşün be admin :DDD ben bile daha güzelini yazarım zaten sadece 17 kişi beğenmiş koca türkiyede :D güldürme beni admin kendini psikolog sanıyorsan camdan atlarken kafana sıkabilirsin senden bin kat daha iyi psikolog olurum ben sanki senin hayatın mükkemmel harika pırıl pırıl bizimkine karışıyosun

    YanıtlaSil
  2. Yalnız admin burada çok güzel anlatmış derdini. Sana laf söylemek düşmez.

    YanıtlaSil
  3. sus lan sana da benim lafıma bir şey söylemek düşmez mal mal şeyler yazan admin git ona laf et kendini bi bok sanıyosa bu benim suçum değil

    YanıtlaSil
  4. Git bir şuradan. Bu güzel sayfayı iğrenç laflarınla kirletme. Ayrıca admin hepimize güzel bir tavsiye vermiş ve kendini bir şey de sanmıyor.

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel, teşekkür ederiz

    YanıtlaSil
  6. Şu söylediklerine kendin inanmazsın , "umudunu kaybetme" belki bir gün sen de düzelirsin...

    YanıtlaSil
  7. Gülin İsen4 Ocak 2014 18:14

    doğru belki bi gün sende öğrenirsin insan olmayı ve insanların emeklerini suistimal etmemeyi

    YanıtlaSil
  8. ah keske emege karsi biraz saygili olsaniz da elestirirken kirmasaniz. yazan ugrasmis yazmis cabalamis cok da guzel olmus. begenmediysen bunu duzgunce dile getir. tabii ailenden aldigin terbiye bu kadar senin.

    YanıtlaSil
  9. Bence böyle şeyler paylaşacağınıza bir aralar yaptığınız stil yazıları falan yazın yaa

    YanıtlaSil
  10. Çok güzel çok beğendim lütfen seni eleştiren o mallara inanma kolaysa kendileri yazsınlar

    YanıtlaSil